Natalia Oreiro s-a nascut pe 19 mai 1977 in Montevideo, Uruguay. Inca de la o varsta frageda viata ei s-a impartit intre spectacole si inregistrari in studio. A inceput sa studieze teatrul la 8 ani.

Prima sa slujba in domeniul artistic a obtinut-o la 12 ani, cand a fost aleasa la un casting care selectiona tineri actori; pana la 16 a jucat in 30 de reclame.

Obsesia Nataliei Oreiro pentru Xuxa (artista din Brazilia) a inceput tot pe cand avea 12 ani. La 14 a reusit sa devina una din dansatoarele lui Xuxa, fiind aleasa dintre 10 mii de concurenti. Banii castigati ii foloseste pentru a calatori la Buenos Aires in scopul de a participa la castingurile de acolo. Astfel a obtinut un mini rol in telenovela “Inconquistable corazón”.

Apoi a intruchipat-o pe nepoata Patriciei Palmer in telenovela “Dulce Ana”. A jucat si in “90-60-90 modelos”, dar a capatat mai multa recunoastere dupa ce a jucat rolul Valeriei in “Ricos y famosos”.

Anul 1998 a fost anul consacrarii Nataliei Oreiro. Cu doza sa de inocenta si aerul de eterna adolescenta a reusit sa fie aleasa in distributia filmului “Un argentino en New York”, in care a jucat alaturi de Guillermo Francella. Productia a fost a doua ca numar de spectatori dupa Titanic (anul 1998), fiind vizionata de 1.634.702 de persoane. In “Un argentino en New York ” Natalia intruchipa o tanara adolescenta foarte ambitioasa care dorea sa se afirme in lumea muzicii.

Destinul a facut ca dupa acest film sa lanseze primul sau album muzical, intitulat “Natalia Oreiro”, disc cu care a reusit sa ajunga pe pietele din America de sud, Europa de est si Asia. Single-ul acestui disc “Cambio dolor” a fost ales ca melodie de generic a urmatoarei telenovele in care a jucat artista “Muñeca brava” (in Romania cunoscuta sub numele de Inger Salbatic).

Pentru performantele sale, Natalia a fost nominalizata de doua ori (1998 si 1999) la premiile Martin Fierro (echivalentul Premiilor Emmy in Argentina) la categoria “Cea mai buna actrita intr-un rol principal dramatic” si a fost desemnata celebritatea anului de catre E! Entertainment Television Network in anul 1999.

Si-a continuat cariera muzicala scoatand pe piata un nou album “Tu veneno” in 2000 si participand la mai multe festivaluri: Gala Hispanitatii, Gala Murcia, ce frumoasa esti! (ambele in Spania) si Festivalul de la Calle 8 in Miami.

In iunie 2002 a lansat cel de-al treilea album din cariera, intitulat “Turmalina”. Cu o luna mai devreme, Natalia a inceput filmarile pentru telenovela “Kachorra”, impreuna cu Pablo Rago, inregistrari care au fost finalizate in luna decembrie a aceluiasi an si transmise in diferite tari din America de sud, Filipine, Orientul mijlociu si Europa.

Natalia Oreiro este casatorita cu Ricardo Mollo din data de 31 decembrie 2001 alaturi de care a ramas pana in prezent.

Surse: bestmusic.ro, cinemarx.ro