La muerte es para vivirla / Moartea este facuta pentru a o trai

Regizori: Ricardo Gabrielli (1/12/13), Lilo Vilaplana (2/6), Diego Mejía (3/4), Felipe Martinez (5/7/10/11), Jonathan Jakubowicz (8/9)
Scenaristi: Juliana Barrera, Alberto “Albatroz” Gonzales, Gerardo Pinzón, Andrés Burgos
Producatori: Nelson Martinez, Fernando Altschul
Distributie: Natalia Oreiro (Isabel Reyes), Jorge Perrugorria (Jerónimo Lynch), Tatán Ramirez (Leonardo Lynch) Lista completa IMDb.

Gen: Actiune, Crima, Drama
Durata: 60 min x 13 episoade
Premiera: 16 Mar 2012 (online), 18 Mar 2012 (TV)

Studio: Moviecity, FoxTelecolombia
Difuzat: Moviecity (Online si TV)
Tara: Colombia
Limba: Spaniola

Legaturi: Pagina oficiala FoxTelecolombia, IMDb

Poveste

Cubanezul Jorge Perugorría ii da viata domnului Lynch, un om aspru, foarte responsabil si care mereu incearca sa abordeze cazurile intr-un mod etic. Isabel, sotia lui, interpretata de uruguyana Natalia Oreiro, este o femeie fara scrupule si manipulatoare care reuseste sa-i dea pe toti peste cap din interes si nevoie de protectie.

Pentru a incepe o viata noua unii au nevoie de bani, unii de iubire, unii de recunoastere, dar unii au nevoie sa fie morti. Dupa ce a prestat servicii funerare timp de 3 generatii, casa de pompe funebre Lynch e pe cale sa fie ingropata de o datorie ipotecara. Grijile economice sunt ultima preocupare a lui Jerónimo Lynch, actualul administrator al firmei, deoarece trebuie sa medieze intre fiul lui adolescent si existential si intoarcerea femeii pe care niciodata nu a incetat sa o iubeasca, desi l-a abandonat acum 14 ani. Isabel Reyes s-a intors cu unicul scop de a-si inscena moartea pentru a scapa de un trecut intunecat. Departe de a-si realiza obiectivul, reuseste sa-i implice pe membrii pompei funebre intr-o afacere macabra care ofera a doua ocazie persoanelor care chiar au nevoie sa o ia de la capat.

Fotografii


Mai multe poze in galerie!

Trailer

Episoade

 1. Un fantasma que resucita / O fantoma care reinvie
 2. Lanzándose al agua / Aruncandu-se in apa
 3. Llorando sobre la leche derramada / Plangand pentu laptele varsat
 4. La causa / Cauza
 5. Un cambio violento / O schimbare violenta
 6. San Valentín ha muerto / Sf. Valentin a murit
 7. Madre no hay sino dos / Nu ai decat doua mame
 8. No lo tomes personal / Nu o lua personal
 9. Alguien muere la víspera /
 10. Apuestas de familia /
 11. Hasta la vista, baby /
 12. Pagando saldos /
 13. Un final casi feliz /

Productie

In curand.

Trivia

 • In timpul filmarilor in Colombia Natalia a aflat ca e insarcinata cu primul ei copil.
 • Natalia a semnat contractul la mai putin de o luna de la inceperea negocierilor.
 • In fiecare episod apare un invitat special, precum peruanul Christian Meier, colombiana María Fernanda Yepes, mexicanii Damián Alcázar si Salvador Zerboni, argentiniana Inés Efrón si chilieni Felipe Braun si Francisco Melo.
 • In primele stiri despre serial avea titlul “El cartel del ataúd”.
 • Lynch este prima serie produsa 100% de Moviecity si a fost filmata ca o pelicula, cu tehnologie de ultima ora si in format HD.
 • Sunt planuri pentru sezonul al doilea, cu filmarile trebuind sa inceapa in iunie 2012.

Citate ale personajului Nataliei

Isabel Reyes: Iti voi da un milion de dolari daca ma ajuti sa-mi inscenez moartea.

Citate ale Nataliei

In primele luni am avut mult de munca, pentru ca filmam in Colombia, si de aceea au fost dificile. Ma durea capul, aveam stari de greata, voma, somn si arsuri la stomac… Mi-au spus ca era din cauza parului copilului. Ceea ce nu am avut au fost pofte, dar acum mananc totul cu cartofi.
Despre primele luni de sarcina pe platourile de filmare (Caras)

Este o femeie destul de rece, calculata, manipulatoare, dar este si incantatoare, de aceea a pacalit diverse persoane ani de zile. Cu trecerea episoadelor, se va descoperi ca femeie, cu sentimente necunoscute, si se va indragosti din nou de fostul ei sot, dar nu va fi asa de usor. Ea trebuie sa fuga si ii cere lui Lynch sa-i insceneze moartea. Il plateste cu 1 milion de dolari si el accepta pentru ca e pe punctul sa piarda firma de pompe funebre. Prima moarte care este inscenata este cea a personajului meu, pentru ca politia si cei ce o urmaresc sa o creada moarta. Dar apoi vor fi alte persoane care, de asemenea, isi vor inscena moartea.
Despre personajul ei (Miradas)

Citate ale distributiei si echipei tehnice

Am lucrat foarte bine cu Natalia. Este o fata foarte simpatica. Au fost 10 zile de filmari si m-am simtit foarte bine cu ea si cu Jorge. Serialul se va difuza anul viitor asa ca sper sa va placa.
Christian Meier (terra.com.pe)

Natalia este o actrita minunata. A fost o onoare sa lucrez cu ea. E o actrita cu multa experienta, cu multa forta si un simt foarte specific pentru comedie. I-a imprimat personajului toate aceste caracteristici pe care le-am mentionat. Si, mai ales, in momentele de comedie este cu adevarat divina.
Jorge Perugorría (pagina12.com.ar)

Toate scenele mele au fost de comedie si impreuna cu Natalia. Cred ca nu e nimeni in America latina care sa stie sa execute comedie ca ea. Este versiunea latina a lui Jennifer Aniston.
Christian Meier (elcomercio.pe)

Recenzii

Primul episod

In primul episod au fost prezentate personajele principale, cu accent pe caracterul si temperamentul lor, dar singura poveste mai dezvoltata a fost cea a Isabelei. Au trecut foarte iute prin fata noastra personaje care vor aparea in urmatoarele episoade, fara sa contribuie la povestea episodul transmis.
Pana acum, Lynch este o serie cu o productie aproape cinematografica, dar cu un format net televiziv, in care situatiile se rezolva repede si in mod neasteptat, desi ritmul naratiei scade in mod repetat si asta il poate irita pe telespectator.
Carlos Herrera (suite101.net)

Turneu promotional

11 martie 2012 – Clarin (Espectaculos)


Interviu (spaniola) – Scanari

12 martie 2012 – Prezentare “Lynch” (Puerto Madero, Buenos Aires)


Informatii si citatePoze evenimentVideoCapturi

13 martie 2012 – Promo “Lynch” (Hotelul Hilton, Buenos Aires)


Ciudad.com.arTN FamososAntes que sea tardeTerra.com.ar26Noticias

13 martie 2012 – Caras


Interviu (partial, spaniola) – Sedinta fotoScanari

18 martie 2012 – La nacion


Interviu (spaniola) – PortreteScanari

18 martie 2012 – Tiempo argentino


Interviu (spaniola) – PortreteScanari

Martie 2012 – Presa din America de Sud


La tercera (Chile)Luces (Ecuador)Sabado show (Uruguay)Circo (Mexic)