Zodiacul european – Taur (19 mai 1977)

Verb – “Eu am”;
Element – Pamant;
Calitate – Fix;
Energie – Yin;
Guvernator – Venus;
Casa astrologica – Casa a II- a;
Zi – Vineri;
Culoare – Verde;
Piatra pretioasa – Smarald;
Anatomie – Gatul si ceafa;

Personalitate

Niciun alt semn nu este mai cu picioarele pe pamant decat Taurul cel stabil si pasiv, conservator si pragmatic.
Are nevoie de stabilitate, de siguranta, de certitudini. Daca nu are controlul total asupra unei situatii noi, se opune cu toata fiinta oricarei schimbari. El se acomodeaza destul de greu in noi conditii si circumstante si, de aceea, de multe ori prefera situatia existenta, chiar daca nu este confortabila.

Dispune de calm si seriozitate, iar aceste caltati fac din el un adevarat prieten, pe care se poate conta oricand.
Legatura cu pamantul face ca acest nativ sa fie destul de atasat de latura materiala a vietii. Are nevoie de confort si de stabilitate materiala si de multe ori le si obtine, chiar daca prin mari eforturi. Caminul este de asemenea foarte important pentru un nativ Taur si de aceea consuma foarte multa energie si in acest domeniu de viata.
Nativul Taur este destul de comod, atras de tot ce e bun si frumos, dar mai ales de placerile vietii, pe care ii place sa le savureze in tihna.

Ii place linistea si face orice pentru a avea armonie. Chiar si compromisuri .
Taurul are si o anumita seninatate interioara, care merge mana in mana cuinspiratia si talentul artistic. Are, de asemenea, cele mai ascutite simturi dintre nativii tuturor zodiilor, este foarte conectat la corpul sau si, practic, tot ce stie, stie prin corp. Acest lucru se datoreaza faptului ca este condus de planeta Venus, planeta care guverneaza simturile.

Profesii

Taurii prefera profesiile care ofera un teren sigur, o posibilitate de dezvoltare, cu un viitor previzibil: bancheri, agenti imobiliari, constructori, agenti de bursa, gastronomi, bucatari, gradinari, fermieri, bijutieri, muzeologi, bibliotecari, arheologi, istorici de arta, decoratori , creatori de moda, cosmeticieni, parfumeuri, degustatori, etc.

Deseori Taurii aleg domeniile artistice, creative, pentru care au o afinitate aparte inca din copilarie. De regula au voce frumoasa si si-o folosesc si in profesiile lor (cantareti, crainici, disc jockey, dublarea filmelor).
Le place sa colectioneze diverse obiecte si sunt preocupati de estetica in tot ceea ce fac.

Sanatate

Taurul guverneaza gatul, ceafa, sistemul metabolic. in special glanda tiroida poate reprezenta o zona sensibila pentru acesti nativi. De asemenea, este posibil sa aiba un metabolism lenes, adica sa nu transforme corect hrana in energie si, astfel, sa ia destul de usor in greutate. Mai ales ca sunt gurmanzi si prefera mancarurile traditionale grele si dulciurile.

Ei trebuie sa faca miscare, pentru ca sedentarismul le aduce un mare deserviciu.
Iodul le este foarte necesar pentru functionarea corecta a glendei tiroide. De asemenea, Seleniul si Vitamina E.

Dragoste

Nativii Taur sunt printre cei mai stabili si mai fideli din tot zodiacul. Este cunoscut faptul ca acestia isi doresc sa se casatoreasca pentru toata viata si ca se numara printre nativii care nu concep sa divorteze.
Se indragostesc destul de greu (pentru ca de regula marjeaza cu reticenta la noi inceputuri), dar cand o fac, o fac pentru multa vreme, daca nu chiar pentru totdeauna.

Odata indragostiti si siguri ca sunt langa persoana potrivita, sunt foarte devotati si cer acelasi lucru in schimb. Nu prea le plac schimbarile si de aceea au nevoie de stabilitate in relatii ca si in celelalte domenii de viata. Uneori, pot fi catalogati drept plictisitori si lipsiti de imaginatie, alteori, pot fi dispretuiti pentru rabdarea cu care accepta compromisurile, dar in mod sigur, un Taur va sti sa fie alaturi de persoana iubita in orice moment, fara exceptie.

Acesti nativi iubesc fara rezerve, sunt in stare sa daruiasca totul si pot fi posesivi si gelosi (uneori peste masura).
Caminul este extrem de important pentru ei. Le place sa-si creeze un cadru frumos, chiar luxos (daca au posibilitatea) acasa. Au simt estetic deosebit si vor sti intotdeauna sa-si amenajeze locuinta intr-un mod armonios, foarte primitor si cu mult bun gust.

Mai mult decat orice, au nevoie de stabilitate si cauta parteneri care sa le confere sentimentul de siguranta.
Taurul nu esteadeptul visarii si fanteziei, dar are nevoie de apropierea fizica a partenerului. De aceea, I se poate intampla deseori, ca cel de langa el sa se indeparteze din punct de vedere sufletesc.
Nu este nici pe departe imprevizibil, ci dimpotriva. Abordeaza foarte greu ceva nou, capacitatea de adaptare si flexibilitatea nefiind punctele lui forte.

Nu ascund faptul ca pentru ei conteaza foarte mult si confortul material si, de aceea, uneori sunt capabilide compromisuri pentru a-l obtine. Asadar, nu putine sunt cazurile in care Taurii se aliaza cu persoane cu statut social si material solid, sacrificand astfel dragostea.

Compatibilitati

Se simt atrasi in special de semnele de apa (Rac, Scorpion si Pesti). Sunt linistiti alaturi de semne de pamant (Taur, Fecioara, Capricorn) unde probabil vor lipsi focurile de artificii, dar macar se vor simti in siguranta.
Uneori, unii Tauri se simt atrasi si de semne ceva mai active si mai poznase (Berbec, Gemeni, Sagetator), dar acestea ii vor obosi la un moment dat si le vor crea un disconfort si un sentiment de instabilitate, greu de acceptat.

Sursa: Nicoleta Svarlefus – astrocafe.ro